Followers

Pages

Saturday, June 23, 2012

IF TOMORROW NEVER COMES

Kali ni aku nak tulis entry berkaitan IF TOMORROW NEVER COME. korang pernah tengok cerita LOVE is CINTA tak?.. yang mana lelaki ni tak reti melafazkan rasa cintanya.. sehinggalah ajal menjemputnya dan dia menyesal kerana tidak meluahkan apa yang dia rasa pada gadis yang dia cintai. citer ni a bit mengarut bila malaikat maut bagi roh lelaki tu peluang selama 3 hari tuk luahkan rasa sebelum dia di bawa ke alam lain. tapi bukan tu persoalannya. Persoalannya ialah kenapa tidak lakukan perkara yang perlu anda lakukan pada masa itu?.. kenapa nak berlengah sehingga kesempatan tu hilang baru nak menyesal.

TIPS:
Mario Teguh "golden ways"
** BUKTIKAN RASA CINTA AGAR ORANG YANG ANDA CINTAI MERASA DI CINTA

Dato' Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah
** LELAKI BEKERJA KERAS SEBAGAI BUKTI CINTA?????.....
KERJA & CINTA ADALAH BERBEZA. KERJA IALAH KERJA, KAT RUMAH LUAHKAN RASA CINTA DENGAN CARA YANG WANITA SUKA


Dalam rancangan Golden Ways by Mario Teguh dengan tajuk perbincangan "If Tomorrow Never Come". Seorang lelaki bertanya pada Mario, "camna nak luahkan rasa sayang/cinta kpd wanita contohnya ibu kita?".. spontan Mario meminta lelaki tu terus memegang microphone sambil mengikuti percakapannya. lelaki tu menurut..


MARIO: saya..
LELAKI: saya.. 
MARIO: sayang..
LELAKI: sayang..
MARIO:  ibu..
LELAKI: ibu..
MARIO: mudahkan?.. luahkan.. bagi tau pada dia "saya sayang ibu".. kerana seorang wanita sentiasa menantikan kata-kata itu. segerakan apa yang perlu anda lakukan sekarang sebelum terlambat. jika anda masih boleh memegang pipi seorang ibu, peluk dia, cium dia, kerana satu saat kita akan kehilangan dia.


Persoalan lain yang di timbulkan dalam rancangan tersebut ialah apa yang perlu kita lakukan bila orang yang kita sayang tidak sedar kita menyayangi dia. Normally lelaki mempunyai masalah untuk menunjukkan rasa sayangnya dan amat susah tuk mengubah kenyataan tu. Jadi apa yang perlu kita lakukan?.

Wanita/isteri kena set dalam kepala
** "KITA TIDAK AKAN TAU BILA SEORANG SUAMI MENANGIS DI SAAT ISTERI SEDANG NYENYAK TIDUR.. MAKA SAYANGI SUAMI ANDA KERANA ANDA TIDAK AKAN TAU BETAPA DIA INGIN MENYAYANGI ANDA DENGAN SEPENUH HATI" -mario teguh-

"Bila ada yang tak sedar kita sayang pada dia.. perkara pertama yang kita rasa dalam hati ialah sedih dan terpinggir.. untuk itu besarkan hati dan cinta kita.. jangan merasa kecil walau kita diperkecilkan oleh sesetengah pihak.. kerana orang tak kan meninggalkan dan mengabaikan mereka yang memiliki kebesaran cinta" -mario teguh-

so POSITIFKAN CINTA kerana
"Hubungan cinta akan muncul ketika ada sepasang manusia yang saling memberikan perasaan positif satu sama lain" -copied: cinta dalam pandangan psikologi-

^_^ DECLARE YOUR LOVE BEFORE ITS TOO LATE

2 comments:

  1. nice entry :)

    done follow u
    http://mejusttyping.blogspot.com

    ReplyDelete